Догори

Блогер Віктор - думки про все

  • Головна
    Головна Тут ви можете знайти всі повідомлення в блозі на сайті.
  • Категорії
    Категорії Відображає список категорій з цього блогу.
  • Мітки
    Мітки Відображає список тегів, які були використані в блозі
  • Блогери
    Блогери Пошук вашого улюбленого блогера з цього сайту.
  • Колективні блоги
    Колективні блоги Знайдіть свої улюблену команду блогів тут
  • Увійти
    Login Login form

Міжнародна призма дня від Геннадія Максака - 14 лютого 2015 р.

Автор:
  • Розмір шрифту: Більший Менший
  • Друкувати

Україна

- Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Французької Республіки Франсуа Олландом та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Співрозмовники наголосили, що тепер реалізація останніх домовленостей у Мінську є ключовим, і всі сторони, в тому числі Росія повинні виконувати взяті на себе зобов’язання, насамперед, щодо припинення вогню. В разі невиконання домовленостей щодо припинення вогню, П.Порошенко готовий ввести воєнний стан на території країни.

- Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Республіки Казахстан Нурсултаном Назарбаєвим. Н. Назарбаєв підкреслив, що П. Порошенко здійснив колосальну роботу в Мінську та показав себе як Президент миру.

Росія

- Заява МЗС Росії з приводу виконання Мінських угод про врегулювання українського конфлікту декларує високу оцінку Москви прийнятому 12 лютого «Комплексу заходів з виконання Мінських угод». Разом з тим, серйозну тривогу Кремля викликають заяви української сторони, що ставлять під сумнів реалізацію конкретних положень схваленого лідерами Росії, Німеччини, Франції та України документа.

- Росія внесла на розгляд Радбезу ООН проект резолюції зі схваленням прийнятих 12 лютого в Мінську домовленостей щодо врегулювання конфлікту в Україні.

- Міноборони РФ не бачить жодних доказів присутності російських військових біля населеного пункту Дебальцево на знімках, опублікованих послом США в Україні.

- МНС Росії інформує, що формування чергової колони гуманітарної допомоги з 170 автомобілів завершено. Відправлення заплановане на 15 лютого.

США

- Посол США в Україні Джефрі Пайєтт опублікував знімки, які підтверджують наявність російського артилерійського озброєння біля Дебальцево.

Міжнародні організації

- У спільній заяві генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Заньєра і голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрула Aпакана вказується, що ухвалений у Мінську комплекс заходів щодо врегулювання ситуації на Донбасі є найкращим планом дій щодо забезпечення миру у зоні конфлікту. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ готова спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню і підтримувати контакти з усіма сторонами.

Інші події та заяви

- Лідери країн Великої сімки зробили спільну заяву щодо ситуації в Україні і прийнятим 12 лютого угодами за підсумками переговорів у Мінську, в якій засудили продовження насилля в Україні та пообіцяли надати фінансову допомогу Києву.

- Поліція Канади викрила підготування до масових вбивств в День Святого Валентина в одному з канадських регіонів.

- Асамблея народу Казахстану (АНК) виступила з ініціативою про проведення дострокових президентських виборів у республіці.

- В Лівії вибухом пошкоджений нафтопровід, який веде до порту, не дозволяючи цій країні-члену ОПЕК відновити нормальний режим постачань нафти.

в Думка експертів Переглядів: 1236

Залиште ваші коментарі

Коментувати пост як гість

0
  • Коментарі не знайдено