Догори

03

жовт. 2016

Опубліковано в Новини фонду

Найактивнішим спікером від Чернігівщини у Верховній Раді є Олександр Кодола

Чи часто народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах на Чернігівщині, беруть слово у стінах парламенту та які питання піднімають під час обговорення? Громадянська мережа ОПОРА простежила статистику виступів обранців Чернігівщини в сесійній залі Верховної Ради України.

 

Від дати набуття повноважень народного депутата до 28 вересня 2016 року найактивнішим у використанні можливості для виступу був Олександр Кодола  (ВО 209). З трибуни він виступав 15 разів та ще 27 разів з місця. Під час виступів депутат звертав увагу на закони, пов’язані зі створенням фермерських сімейних господарств, на внесення змін до законів України "Про охорону дитинства" та "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". Двічі – 27 січня та 2 лютого 2016 року – виступав щодо Проекту Закону про житлово-комунальні послуги. Брав участь у обговоренні Проекту Закону про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку 14 травня 2015 року та повертався до цієї теми 14 червня 2016 року під час обговорення Проекту Закону про внесення змін до статті 13 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку". Вісім разів з трибуни виступав у частині "Оголошення, заяви, повідомлення, пропозиції народних депутатів України". Під час виступів депутатів "з різних питань" брав слово вісім разів. Під час години запитань до Уряду брав слово дев'ять разів та вісім разів використав можливість виступити з місця під час виступів депутатів "з різних питань". Більш детально ознайомитись з виступами народного депутата Олександра Кодоли можна на сайті Верховної Ради.

Анатолій Євлахов (ВО 207) використав можливість виступити в стінах Верховної Ради загалом 7 разів, один з яких з трибуни. 4 лютого 2015 року депутат виступив з місця щодо Проекту Закону про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини. 4 березня 2015 року з місця виступав щодо Проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств. 21 квітня 2015 року ще один виступ з місця щодо Проекту Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо випробування при прийнятті на роботу). 15 липня 2015 року виступ з місця під час обговорення Проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання закупівельної ціни на молоко та підтримки села. Під час проведення години запитань до Уряду 9 жовтня 2015 року та 5 лютого 2016 року брав слово з місця. А 5 лютого 2016 року мав виступ з трибуни в форматі виступів народних депутатів "з різних питань".

Валерій Давиденко (ВО 208) лише двічі брав слово протягом 2015 року. 5 листопада 2015 року мав виступ з місця стосовно Проекту Закону про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. 22 грудня 2015 року також з місця депутат брав слово стосовно Проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.

Олег Дмитренко (ВО 210) двічі виступав з трибуни та один раз з місця. 20 травня 2015 року його виступ стосувався Проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування окремих транспортних засобів, що можуть бути віднесені до предметів роскоші). 18 березня 2016 р. та 1 квітня 2016 р. депутат виступав з трибуни в частині виступи депутатів "з різних питань".

Сергій Березенко (ВО 205) один раз виступив з трибуни та 5 разів брав слово з місця. 18 вересня 2015 року мав виступ з місця під час години запитань до Уряду. 24 листопада 2015 року виступав з місця щодо Проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік (щодо видатків Державного управління справами). 22 грудня 2015 року виступав з місця під час обговорення Проекту Постанови про особливості процедури розгляду законопроектів, що пов’язані з прийняттям проекту Закону України про Державний бюджет України на 2016 рік. 1 квітня 2016 року виступав з трибуни у частині виступів народних депутатів "з різних питань". 14 липня 2016 року двічі брав слово щодо Проекту Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо підтримки літакобудівної галузі. 29 вересня 2016 року тричі з місця виступав щодо Проекту Постанови про звільнення суддів.

Максим Микитась (ВО 206), який набув депутатських повноважень 6 вересня 2016 року, жодного разу не брав слово в сесійній залі парламенту.

Більш детально ознайомитись з роботою депутатів та з тим, як вони голосували стосовно законопроектів, питаннями, які піднімалися під час виступів, можна за посиланням https://rada4you.org/ .

За коментарями звертайтеся:
Висіканець Наталія, громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА у Чернігівській області
тел. 0952850539
(#рада8; #rada8; #opora; #опора)

Довідково:

У 2016 році по всій Україні (у 24 областях та м. Києві) Громадянська мережа ОПОРА реалізує інформаційно-просвітницький та моніторинговий проект, спрямований на залучення громадян до парламентського процесу, підвищення їх поінформованості про діяльність Верховної Ради України, парламентських партій на народних депутатів України. Відбір 100 депутатів, щодо діяльності яких здійснюється моніторинг, відбувався за критеріями пропорційного представництва усіх парламентських сил, гендерного представництва, попередніх показників активності у окрузі.