Догори

Блогер Віктор - думки про все

  • Головна
    Головна Тут ви можете знайти всі повідомлення в блозі на сайті.
  • Категорії
    Категорії Відображає список категорій з цього блогу.
  • Мітки
    Мітки Відображає список тегів, які були використані в блозі
  • Блогери
    Блогери Пошук вашого улюбленого блогера з цього сайту.
  • Колективні блоги
    Колективні блоги Знайдіть свої улюблену команду блогів тут
  • Увійти
    Login Login form

Міжнародна призма дня від Геннадія Максака -28 січня 2015 р.

Автор:
  • Розмір шрифту: Більший Менший
  • Друкувати

Україна

- П. Порошенко направив лист В. Путіну з вимогою виконувати Мінські домовленості та звільнити всіх заручників, включаючи Надію Савченко.

- Президент України П. Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Ф. Олландом та Федеральним канцлером Німеччини А. Меркель.

 - П. Порошенко та А. Яценюк провели зустрічі з Міністром фінансів США Дж. Лью, під час яких обговорювались питання поглиблення двостороннього співробітництва між Україною та США у фінансово-економічній сфері та надання Сполученими Штатами додаткової фінансової допомоги Україні.

- Секретар РНБО України О. Турчинов провів зустріч з головою Представництва ЄС в Україні Я. Томбінським, під час якою було обговорено і підготовку до зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, яка має відбутись 29 січня в Брюсселі.

- П. Клімкін заявив, що МЗС України дотримається усіх юридичних процедур, щоб відповідно із законом довести провину Росії як спонсора тероризму в Міжнародному кримінальному суді.

- Коментар Речника МЗС України вказує, що в Україні вітають прийняту 27 січня 2015 року резолюцію ПАСЄ «Гуманітарне становище українських біженців та переміщених осіб», ПАРЄ визнала, що саме пряме втручання Російської Федерації спричинило виникнення і погіршення ситуації на Донбасі.

ЄС

- Ірландія ратифікувала Угоду про Асціацію ЄС з Україною.
- В Європейському парламенті назвали „неприйнятною” поведінку нового уряду Греції, який відкрито зайняв проросійську позицію.

- Українське питання було на порядку денному зустрічі заступників голів зовнішньополітичних відомств Польщі та Великобританії під час зустрічі у Лондоні.

- Міністр національної оборони Польщі Т. Сємоняк вказав, що Україна сьогодні потребує більше фінансової, а не військово-технічної допомоги, але Польща готова продавати Україні своє озброєння.

- Греція висловила застереження до проекту резолюції Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, маючи зауваження до частини, яка висловлює позицію всіх 28 країн щодо звинувачення Росії в атаках на Маріуполь, а також зменшуючи тон критики відносно Росії.

- Угорщина висловила зацікавленість в газопроводі «Турецький потік» і очікує на реакцію Анкари на російську пропозицію.

- У спільній заяві урядів Німеччини, Франції, Італії, Мальти, Іспанії, Великобританії та США було засуджено терористичний акт в Лівії та наголошено на необхідності продовження спроб мирного урегулювання. 

- Франція хоче стати посередником у переговорах між новим урядом Греції та рештою представників Єврозони.

Росія

- В. Путін провів зустріч зі спеціальним представником Президента Ірану А. А. Велаяті.

- Відбулась телефонна розмова Прем’єр-міністра Росії Д. Медвєдєва з казахським колегою Карімовм Масімовим, в ході якої було обговорено окремі деталі проведення Євразійської міжурядової ради.

- В коментарі МЗС Росії щодо ситуації в Україні, вказується, що спровоковані Києвом бойові дії ведуть до подальшої ескалації конфлікту. 

- Проведена зустріч заступника міністра закордонних справ Росії з Послом США в Москві.

- Відбулась телефонна розмова з Спеціальним представником ООН по Сирії щодо заходів по врегулюванню сирійської політичної кризи, в т.ч. «локальної заморозки» в Аллепо.

- В Москві проходила зустріч представників сирійських урядовців та опозиційних сил.

- МЗС Росії висловив занепокоєність щодо ескалації конфлікту в трикутнику Ізраїль-Сирія-Ліван.

- МЗС Росії висловлює занепокоєність с приводу намагань зриву врегулювання політичної ситуації в Лівії.

- Керівник делегації Росії в ПАРЄ Олексій Пушков після голосування щодо резолюції, яка позбавила депутатів РФ права голосу, заявив, що Росія зупиняє свою участь в діяльності ПАРЄ до 2015 року.

- Голова Комітету Ради Фередації з міжнародних справ К. Косачов порівняв «розкрутку» справи Надії Савченко з методами подачі інформації Геббельсом. 

- Рада Федерації одноголосно ратифікувала Угоду між РФ та Абхазією про союзництво та стратегічне співробітництво, що передбачає, між іншим, створення спільного простору оборони та об’єднаного угруповання військ РФ та Абхазії.

Міжнародні організації

- ПАРЄ прийняла резолюцію щодо Росії, якою позбавила російську делегацію права голосу в Парламентській асамблеї до наступного перегляду на сесії в квітні.

- Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила поправку до резолюції, в якій постановила звільнити Надію Савченко протягом 24 годин.

- Не вдалося внести правки в резолюцію щодо визнання «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями.

США
- Держдеп США вимагає від Росії негайно звільнити Н. Савченко.

- Міністр фінансів США Дж. Лью повідомив про можливість нових санкцій проти Росії з боку країн Заходу, якщо вона буде продовжувати агресію щодо України.

- США засудили дії угруповання «Хезболла» щодо обстрілу позиції Ізраїлю та призвало сторони до утриматись від подальшої ескалації.

Інші події та заяви

- Канада виділить Україні додаткових кредит у розмірі 160 мільйонів доларів США, зважаючи на важку економічну ситуацію в країні та акти агресії з боку Росії.

- З нової порції матеріалів Е. Сноудена випливає, що Канадське агентство електронної розвідки щоденно перехоплювало та проводило аналіз до 15 млн. файлів як частина глобальної системи спостереження та протидії тероризму.

- Тайланд звинуватив США у втручанні у внутрішні політичні справи після того як спеціальний посланник США розкритикував владу країни.

- Сирія погодилась на план гуманітарної допомоги ООН в розмірі 2,9 млрд. дол. США, в той же час вказує, що реальним виходом з кризи буде допомога у боротьбі з тероризмом.

 

- Прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що атака бойовиків «Хезболла», під час якої загинуло 2 ізраїльських солдати, буде належним чином покарана.

в Думка експертів Переглядів: 856

Залиште ваші коментарі

Коментувати пост як гість

0
  • Коментарі не знайдено