Догори

Думка експертів

  • Головна
    Головна Тут ви можете знайти всі повідомлення в блозі на сайті.
  • Категорії
    Категорії Відображає список категорій з цього блогу.
  • Мітки
    Мітки Відображає список тегів, які були використані в блозі
  • Блогери
    Блогери Пошук вашого улюбленого блогера з цього сайту.
  • Колективні блоги
    Колективні блоги Знайдіть свої улюблену команду блогів тут
  • Увійти
    Login Login form

Про третьому колу: активісти знову просять депутатів і мера підтримати місцеві ініціативи

  • Розмір шрифту: Більший Менший
  • Друкувати

Громадські активісти сподіваються, що проект рішення, який відкриє шлях до впровадження процедури місцевих ініціатив, буде порушено під час 50 сесії Чернігівської міської ради в квітні. Знову йтиметься про внесення змін до Статуту територіальної громади міста Чернігова в частині, що стосується кількості підписів на підтримку проекту рішення, розробленого активними містянами. Планується, що цього разу відповідний проект рішення на прохання громадських активістів заздалегідь внесуть на розгляд самі депутати.

Сьогодні, щоб внести проект рішення чернігівцям на розгляд сесії міської ради згідно Статуту необхідно зібрати більше 20 000 підписів городян, що нереально і ніколи не буде працювати. Запропонованими змінами до Статуту цю цифру пропонується зменшити до 300 підписів.

Водночас, аби внести пропозиції щодо змін і доповнень до Статуту мешканці Чернігова можуть скористатися правом на місцеву ініціативу. Однак, коли вони стосуються норм, що регулюють саму процедуру місцевих ініціатив, залишається вести перемовини виключно з суб’єктами подання. Нині для активістів міста Чернігова є завданням зібрати щонайменше 17 підписів депутатів щодо включення зазначеного питання в порядок денний.  

До слова, свої підписи в заяві на ім’я міського голови залишили представники депутатської групи «Рідне місто». Нині громадські активісти очікують на рішення фракції «Батьківщина», яке прийматиметься колегіально, а також сподіваються на підтримку інших представників депутатського корпусу Чернігівської міської ради.

До слова, що на засіданні попередньої сесії питання про місцеві ініціативи було включено з голосу та наприкінці робочого дня не набрало необхідної кількості голосів через малу кількість присутніх депутатів. «За» проголосували лише 23 обранці. А внесення змін так і не стало першим етапом ухвалення Положення «Про місцеві ініціативи в місті Чернігові».

в Думка експертів Переглядів: 3109

Залиште ваші коментарі

Коментувати пост як гість

0
  • Коментарі не знайдено