Догори

Блогер Віктор - думки про все

  • Головна
    Головна Тут ви можете знайти всі повідомлення в блозі на сайті.
  • Категорії
    Категорії Відображає список категорій з цього блогу.
  • Мітки
    Мітки Відображає список тегів, які були використані в блозі
  • Блогери
    Блогери Пошук вашого улюбленого блогера з цього сайту.
  • Колективні блоги
    Колективні блоги Знайдіть свої улюблену команду блогів тут
  • Увійти
    Login Login form

Міжнародна призма дня від Геннадія Максака – 23 лютого 2015 р.

Автор:
  • Розмір шрифту: Більший Менший
  • Друкувати

Україна

- Президент підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо статусу Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні)».

- Президент України Петро Порошенко 23-24 лютого перебуває з робочим візитом у Об’єднаних Арабських Еміратах, де у місті Абу-Дабі він відвідає одну з найбільших світових виставок озброєнь і технологій безпеки IDEX–2015.

- Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ розраховує, що Рада Безпеки ООН задовольнить прохання про розгортання миротворчої операції в зоні конфлікту на Донбасі.

- Заступник Міністра закордонних справ Вадим Пристайко зустрівся із заступником Директора Ізраїльського агентства з розвитку міжнародного співробітництва при МЗС Держави Ізраїль Іланом Флюссом. Ізраїльська сторона повідомила про намір взяти участь у реалізації спільних з канадськими партнерами проектів у сільськогосподарській галузі.

- В МЗС України відбулась зустріч заступника Міністра закордонних справ України Сергія Кислиці з заступником Генерального секретаря Ради Європи Габріелою Батаіні-Драгоні. Окрему увагу було приділено основним напрямам співпраці України з Радою Європи, у тому числі, в рамках реалізації Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки.

- В МЗС України повідомили, що Україна на переговорах глав МЗС "нормандської четвірки" в Парижі у вівторок наполягатиме на негайному припиненні вогню.

- "Нафтогаз" заявляє про порушення "Газпромом" Брюссельського протоколу.

- Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що його відомство має намір створити міжнародний телеканал Ukrainian Tomorrow.

ЄС

- Прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Великобританія виступає за посилення санкцій відносно Росії аж до виключення її з "великої вісімки"

- Глава британського уряду, за повідомленням ЗМІ, віддав наказ спецслужбам щодо посилення контррозвідувального спостереження за російською розвідувальною діяльністю.

- Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина Польща відмітив, що Варшава готова взяти участь у миротворчій місії на сході України, однак передувати цій місії має фактичне припинення вогню і відповідне рішення ООН.

- Євроатом вивчає контракт між Росією та Угорщиною щодо будівництва енергоблоків атомної електростанції "Пакш".

- Федеральний уряд Німеччини занепокоєний тим, що досі немає всебічного припинення вогню.

- Якщо мінські угоди не будуть виконуватися, ЄС повинен вжити додаткових заходів тиску щодо Росії ", - заявила Міністр закордонних справ Естонії Кейт Пентус Роозіманнус на зустрічі з главою МЗС Великобританії Філіп Хаммонд в Талліні.

- Глава МЗС Німеччини Ф.-В. Штайнмаєр заявляє, що миротворча місія ООН в Україні можлива, але її організація займе багато часу.

- Брюссель збирається надавати підтримку фермерам в країнах ЄС, що вирощують свиней, зважаючи на дію санкцій Росії щодо експорту свинини на російський ринок.

США

- Глави зовнішньополітичних відомств США та Ірану Джон Керрі і Мохаммад Джавад Заріф провели зустріч у Женеві, відмічено певні зрушення у питаннях ядерної програми Ірану.

- Постійний представник США при Організації Об'єднаних Націй Саманта Пауер назвала агресивні дії Росії стосовно України грубим порушенням Статуту ООН.

Міжнародні організації

- Європейський Інвестиційний банк готовий виділити Україні додаткової позики на суму більш як 1 млрд євро.

- Україна звернулась до Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з проханням включити Україну до пріоритетів своєї діяльності.

- в Женеві відбувся черговий раунд переговорів на рівні політдиректорів "шістки" міжнародних посередників (Великобританія, Німеччина, Китай, Росія, США, Франція) та Ірану щодо врегулювання ситуації навколо іранської ядерної програми.

- У ході візитів в Москву (23 - 25 лютого) та візиту в Київ (25 - 27 лютого) президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер має намір обговорити питання створення міжнародного механізму гуманітарної допомоги населенню на Сході України.

Росія

- Президент Росії вважає, що поки нема потреби в прийнятті екстрених дипломатичних заходів з врегулювання ситуації в Україні або проведенні "Мінська-3".

- Міністр закордонних справ Росії С.Лавров взяв участь у відкритих дебатах Ради Безпеки ООН на тему: «Підтримання міжнародного миру і безпеки: уроки історії, підтвердження прихильності принципам і цілям Статуту ООН». Він заявив, що відкрите заохочення антиконституційного державного перевороту на Україні є наслідком погоні за ілюзією глобального панування.

- С. Лавров провів бесіду з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, в ході якої, зокрема, обговорювалися перспективи врегулювання внутрішньоукраїнського кризи, ситуації в Лівії та Ємені, боротьба з міжнародним тероризмом, насамперед з «Ісламською державою».

- В Нью-Йорку відбулася зустріч Міністра закордонних справ Російської Федерації С.В.Лаврова c Міністром закордонних справ КНР Ван І.

- Відбулася зустріч Міністра закордонних справ Росії С.Лаврова з Міністром закордонних справ Республіки Сербії І.Дачічем. Розглянуті різні аспекти діяльності ОБСЄ щодо участі у врегулюванні внутрішньоукраїнського кризи на основі Мінських домовленостей.

Інші заяви та події

- Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі спростував усі чутки про ускладнення у відносинах між Києвом і Тбілісі через нещодавнє призначення Михаїла Саакашвілі на пост радника Петра Порошенка.

в Думка експертів Переглядів: 995

Залиште ваші коментарі

Коментувати пост як гість

0
  • Коментарі не знайдено