Догори

K2_MonAMEESTE_August+0300RAugAMEEST_MonAM2015

K2_MonAMEESTE_August+0300RAugAMEEST_Aug+03001EEST11 K2_MonAMEESTE_August+0300RAugAMEEST_2015EAMR

Published in Publications

ЄС виділив 120 тис. євро на підготовку фахівців з енергосервісних контрактів в Україні

У 2015 році в Україні розпочався проект “EnPC-INTRANS”, який спрямований на розвиток потенціалу виконання енергосервісних контрактів на муніципальному рівні. Проект фінансується ЄС у рамках програми Horizon 2020 і охоплює 9 європейських країн. В Україні протягом двох років буде підготовлено близько 300 фахівців з енергосервісних контрактів.

Енергосервісний контракт є важливим інструментом для ефективного використання енергії на об’єктах соціальної сфери. Він пропонує вирішення проблеми, з якою стикаються муніципалітети: як термомодернізувати будівлі, коли міські бюджети занадто мізерні. Цей дієвий механізм повинен знайти більш широке застосування в Україні. Муніципалітети будуть підготовлені брати активну участь у реалізації моделей енергосервісного контракту та зможуть залучати інвестиції для підвищення енергетичної ефективності бюджетних будівель і зниження викидів CO2.

Багатонаціональний характер проекту базується на багаторівневій процедурі. На даному етапі фахівці 9 країн-партнерів аналізують кращі практики і приклади проектів енергосервісних контрактів на європейському рівні для адаптації існуючих бізнес моделей в своїх країнах.

Учасниками проекту є Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, агентство КЕА з захисту клімату та енергетики Баден-Вюртемберг GmbH, європейські експертно-консультаційні центри в Хорватії (інститут енергетики Hrvoje Pozar), Греції (центр з відновлюваних джерел енергії і енергозбереження), Словенії (енергетичне агентство в Savinjska, Saleska і Koroska регіонах), Словаччині ( консультаційний центр дистанційного навчання E-code), Латвії (регіональне енергетичне агентство Zemgale), Сербії (асоціація міст і муніципалітетів), Румунії (агентство з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії Ploiesti-Prahova) і в Україні (консалтингова енергосервісна компанія ТОВ “ФІАТУ“).

Контакти для преси в Україні:
Олена Котлярська, ТОВ “ФІАТУ“
м. Київ, пр. Визволителів 1, оф. 638;тел./факс +38-044-500-89-42
kotlyarska@fiatu.com.ua
www.fiatu.com.ua